УРЯДОВІ РІШЕННЯ. За рішенням Кабінету Міністрів України на базі Університету військового зв'язку та комунікації в Житомирі, Державного університету інформаційних технологій, Університету спецзв'язку та телекомунікацій і Університету інформації та телекомунікації буде створений Університет телекомунікацій. Про це журналістам після засідання уряду заявив міністр освіти України Дмитро Табачник, повідомляє РБК-Україна.

«На базі чотирьох комунікаційних університетів створюється потужний державний університет такого масштабу, якого у всій Східній Європі немає. Тільки єдиний у всій Східній Європі в Санкт-Петербурзі є університет, який так і називається Федеральний університет телекомунікацій імені Попова. Тепер в Україні буде Університет телекомунікацій приблизно такої ж ваги. Для цього об'єднуються однакові Університет військового зв'язку та комунікації в Житомирі, Державний університет інформаційних технологій, Університет спецзв'язку та телекомунікацій та Університет інформації та телекомунікації. Тепер абсолютно однотипні університети будуть разом і зберігаються абсолютно всі кафедри, всі лабораторії і всі працівники», - сказав Табачник.

За словами міністра, в одному з цих вузів було лише 570 студентів та курсантів, але при цьому держава була змушена утримувати для них ректорат і деканати.