КРИЗА ЄВРО.Рим вибув із списку міст-претендентів на проведення Олімпіади-2020. Таке рішення ухвалив уряд Італії. На думку прем'єр-міністра Маріо Монті, брати на себе таку відповідальність легковажно, адже Італія знаходиться у скрутному фінансовому становищі.

«У тих умовах, в яких Італія зараз опинилася, уряд не може гарантувати фінансування усіх витрат, пов’язаних з Олімпіадою. Брати на себе такий ризик – безвідповідально», – заявив Монті.

Така позиція спровокувала політичну дискусію в Італії. Правоцентристи заявили, що рішення Монті – помилка і втрачена можливість дати поштовх розвитку італійської економіки.

«Я поважаю позицію Монті, але не розумію її. Отримавши Олімпіаду, ми б інвестували не лише в майбутнє Рима, але й в майбутнє усієї країни. Нам хотілося б знати інвестиційні плани уряду: що він збирається робити, щоб рухати Італію вперед, а не лише урізати бюджет», – заявив мер Рима Джанні Алеманно.

Вартість проведення Олімпіади оцінюють в 9,5 мільярдів євро. Підготовка до неї дала б можливість створити 170 тисяч нових робочих місць.

За право прийняти у себе Олімпіаду і далі змагатимуться Стамбул, Мадрид, Токіо, Баку і Доха. Пережмоця оголосять у вересні 2013 року.

Copyright © 2012 euronews