ПОДІЇ. Міністерство закордонних справ України підтвердило загибель українки в Італії, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  повідомлення заступника директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

«За інформацією генерального консульства України в Неаполі, 11 травня у місті Неаполь було знайдено тіло громадянки України, яка померла внаслідок ножового поранення», – сказав він.

За його словами, правоохоронні органи Італії вживають заходів щодо встановлення особи, причетної до смерті громадянки України.

«Триває відповідне слідство», – зазначив дипломат.

Як додав Зварич, українське консульство повідомило родичів загиблої про факт смерті жінки.

На запитання щодо того, чим займалася українка в Італії, він зазначив, що МЗС не може розголошувати цю інформацію без згоди рідних загиблої. З тієї причини не називається її ім'я та інші дані щодо справи.

«Більше інформації я не можу розкривати, адже це така інформація, яка не підлягає оприлюдненню без згоди рідних загиблої», – пояснив дипломат.

Як повідомлялось, у понеділок в українських ЗМІ з'явилась інформація про те, тіло 23-річної громадянки України виявив в містечку Поджомаріно під Неаполем випадковий автомобіліст. Ідентифікувати особу загиблої вдалося за італійськими документами, виданими на ім'я Sofia Zerebreska. Поліція припускає, що її смерть може бути пов'язана з роботою у секс-індустрії.