ІНІЦІАТИВА. Під час підготовки до нового опалювального сезону іде модернізація котелень, зокрема заміна старих котлів на сучасні енергоефективні.

Для забезпечення стабільної подачі тепла в новому опалювальному сезоні йде модернізація обладнання в котельнях. Вже проведено планові ремонти у 20% котелень із запланованих 25 тис. У 3 тис котелень буде проведено капітальний ремонт для підвищення енергоефективності. У тому числі, в більш ніж 1 тис котелень буде проведена заміна старих котлів на сучасні енергоефективні.

«Світова практика свідчить: найефективніший механізм недопущення підвищення тарифів - це проведення енергомодернізації, впровадження енергоефективних технологій», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час брифінгу.

За три роки (починаючи з 2010) споживання газу підприємствами теплокомуненерго вже зменшено на 10% - майже на 1 млрд куб. м. (з 11 млрд. куб. метрів до 10 млрд. куб. метрів). «До 2015 року споживання природного газу підприємствами ЖКГ має скоротитися ще на третину», - сказав Олександр Вілкул.

Ремонтні роботи і впровадження енергозберігаючих технологій активно йдуть і на підприємствах водопровідного господарства. Під час підготовки до нового опалювального сезону будуть проведені ремонти на 1,6 тис км водопровідних мереж, і 2 тис водопровідних насосних станціях. Роботи проведені вже на 20% об'єктів. Завдяки модернізації насосного обладнання знижується споживання електроенергії і зменшується кількість аварій. «Відповідно, це дозволяє підприємствам направляти фінансові ресурси на подальшу модернізацію», – сказав Олександр Вілкул.