Міністерство інфраструктури домовилося з профільним російським відомством про безперешкодне повернення тих українських вантажівок, які внаслідок призупинення транзиту залишилися на території РФ або в країнах Азії на кордоні з нею. Натомість наша сторона дозволить проїзд своєю територією російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС. Таким чином на Батьківщину повернуться понад 600 водіїв, у яких закінчуються харчі й паливо на обігрів автомобіля.

Режим «їду додому» запроваджено з 16.02.2016 по 25.02.2016 включно. Аналогічно близько 600 російських автомобілів зможуть повернутися до Росії з країн Євросоюзу. Українська сторона забезпечить супровід колон російських машин до кордону з Російською Федерацією або Республікою Білорусь, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Перша група українських вантажних автотранспортних засобів, заблокованих у Росії, вже змогла виїхати в напрямку України, повідомляє УНІАН. Транзитний рух у режимі «їду додому» відновлено на території Брянської області.