Дмитрій БУДКЕВИЧ
для «Урядового кур’єра»

НА КАНІКУЛИ. Урочистій церемонії закриття другої сесії Верховної Ради VII скликання передувала традиційна п’ятнична «Година запитань до уряду». До зали під куполом прийшли майже всі члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим. З трибуни доповідали три міністри: Леонід Кожара, Микола Присяжнюк і Дмитро Табачник. Керівник МЗС розповів про перспективи євроінтеграції та підписання Угоди про асоціацію. Він висловив сподівання, що Україна до кінця липня завершить міжвідомче погодження тексту документа. Головний освітянин Дмитро Табачник повідомив про підсумки проведення ЗНО та вступну кампанію 2013 року, а також про рекордну кількість надрукованих підручників за всі роки незалежності України — 13 мільйонів, кожен з яких коштує 18 гривень 60 копійок.

Він також пообіцяв, що до кінця 2014 року забезпечать стовідсоткове підвезення сільських дітей до шкіл.

Встановити рекорд у експорті зернових пообіцяв міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк: 26 мільйонів тонн у 2013—2014 маркетинговому році. «Пшениці очікуємо одержати майже 21 мільйон тонн, що на п’ять мільйонів більше, ніж попереднього року». Врожай жита становитиме 700 тисяч тонн, що повинно цілком задовольнити внутрішні потреби України.

По завершенні «Години запитань до уряду» народні депутати шляхом голосування відхилили пропозиції провести вечірнє пленарне засідання. Натомість вирішили продовжити працю без перерви. Після цього Верховна Рада прийняла постанову про відзначення 95-ї річниці від дня народження видатного українського педагога Василя Сухомлинського.

Наприкінці засідання Голова Верховної Ради Володимир Рибак подякував депутатам за роботу. Опісля в сесійній залі прозвучав Гімн України, і народні обранці з відчуттям виконаного обов’язку пішли на парламентські канікули. Відкриття третьої сесії заплановано провести 3 вересня.