ЗВІТ. Виставка робіт заслуженого діяча мистецтв України художника Миколи Жулінського відкрилася в Сумській муніципальній галереї. Приурочена до 60-річчя з дня народження митця, вона презентує все найкраще з доробку живописця, графіка, монументаліста.

Як наголосив під час відкриття виставки голова Сумської організації НСХУ, заслужений художник Іван Гапоченко, цей майстер давно має власний творчий почерк. Його монументально-декоративні твори прикрашають обласний центр.

Микола Васильович брав участь у понад 80 виставках різного масштабу. Один з недавніх персональних звітів відбувся в місті Глівіце в Польщі, де здобув високу оцінку місцевих шанувальників мистецтва. М. Жулінський — автор меморіальних дощок на честь видатних уродженців Сумського краю, пам’ятника І. Харитоненкові на Покровській площі в Сумах.

Роботи М. Жулінського зберігаються в десятках музеїв та приватних колекціях в усьому світі. Тож численні відвідувачі, які завітали на його творчий звіт, одержали чудову можливість ознайомитися із творчим доробком цього талановитого майстра.