Найбільший в Україні легальний відеосервіс Megogo вирішив зайнятися виробництвом власного контенту. Першим його продуктом стане продовження легендарного мультсеріалу про пригоди козаків.

Відеосервіс Megogo домовився зі студією «Укранімафільм» про спільне виробництво продовження мультиплікаційного серіалу «Козаки». Megogo має забезпечити фінансову підтримку проекту, а «Укранімафільм» займеться безпосередньо виробництвом.

Новий сезон мультсеріалу буде готовий до літа наступного року, якраз до фіналу чемпіонату Євро-2016. У сюжеті мультсеріалу також буде обіграна тема футболу. У кожній із серій козаки будуть грати у футбол в новій країні. Суму інвестицій у виробництво Megogo не розкриває. Але, за оцінками учасників ринку, хвилина української анімації може коштувати в середньому близько однієї тисячі євро.

Нагадаємо, що саме цей мультсеріал є  найпопулярнішим серед українських мультфільмів. Мультфільми «Як козаки...» Володимира Дахна виходили з 1967 по 1995 рік, Першим був фільмом «Як козаки куліш варили», а останнім — «Як козаки у хокей грали». У серіалі вже була серія «Як козаки у футбол грали» (1970). Тоді героям довелося змагатися із лицарями, мушкетерами та жителями острова.

ZAXID.NET