ПОДІЇ. Вихованка спеціалізованої Вільнянської школи-інтернату для дітей з психічними відхиленнями, не витримавши знущань, викинулася із вікна третього поверху спального корпусу, передає УКРІНФОРМ з посиланням на облпрокуратуру. 

«На щастя, після стрибка з вікна третього поверху Люба залишилася живою. З травмами різного ступеня тяжкості її було госпіталізовано в дитячу обласну лікарню,» – йдеться у повідомленні.

Перевірка показала, що постраждалу 14-річну дівчинку помістили в даний навчальний заклад незаконно. За висновками фахівців – це абсолютно нормальна дитина, без психічних відхилень. В інтернаті дівчинка опинилася після того, як її матір позбавили батьківських прав. Де батько Люби ніхто не знає.

За словами підлітка, над нею постійно знущалися не тільки однолітки, але й вихователі інтернату. «Ще трохи, і я б з'їхала з глузду», – зізналася дівчинка.

Як відзначила перший заступник прокурора області Олена Герус, в спецінтернат Люба більше не повернеться. Хто і навіщо помістив здорову дитину у заклад для дітей з психічними відхиленнями з'ясовує комісія.

Крім цього, прокуратура області звернулася в облраду з вимогою звільнити з посади директора інтернату, а перед керівництвом обласного управління внутрішніх справ піднято питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності слідчого райвідділу міліції, який належно не відреагував на інцидент в інтернаті.

За даним фактом проводиться кримінальне розслідування за ст.367 ККУ.