Олег ЧЕБАН,
«Урядовий кур’єр»

У Вінниці на базі Донецького національного університету імені Василя Стуса започаткували медіа-школу – освітню програма для представників районних газет, яка має девіз «Від комунальної газети до успішного медіа». Проект має на меті підвищити конкурентоспроможність комунальних видань через набуття навичок стратегічного управління і планування роботи медіа-видання, вміння аналізувати і прогнозувати суспільно-політичні та соціально-економічні процеси, відображаючи їх на шпальтах газети.

«Мені дуже приємно, що сьогодні в стінах нашого університету ми відкриваємо ще одну освітню програму, яка допоможе медіа-активу області підвищити свою кваліфікацію та стати ще кращими», – зазначив ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк.

Керівники проекту вручили слухачам авторську розробку тренерів – робочий зошит учасника із детальним описом сертифікованої програми медіа-школа «VIN-MEDIA». За 6 місяців навчання слухачі отримають знання з таких навчальних дисциплін як аналіз медіа контенту, медіа-менеджмент та економіка, правові засади діяльності газети, політичний контент в сучасному медіа виданні тощо.

Проект «VIN-MEDIA» ініційований ГО «Вісь» у партнерстві з ДонНУ імені Василя Стуса та за підтримки обласної державної адміністрації.