СПІВПРАЦЯ. Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко під час зустрічі з послом США в Україні Джоном Теффтом обговорив перспективи розвитку українсько-американської взаємодії в сфері освіти, охорони здоров’я, культури та туризму.

Зокрема, йшлося про успішний розвиток двостороннього співробітництва в сфері науки та технологій. Як один з прикладів великого потенціалу відносин у цьому напрямку американський дипломат навів значний інтерес компаній зі США до української IT-сфери. Посол зазначив, що професіоналізм українських програмістів добре відомий в усьому світі і тому потужні міжнародні ІТ-компанії приділяють дедалі більшу увагу питанню ведення свого бізнесу в Україні.

Костянтин Грищенко зазначив, що розвиток вітчизняних ІТ-технологій та забезпечення якості вищої освіти у цій сфері є пріоритетами уряду. Обговорюючи питання співробітництва у сфері освіти, він наголосив на важливості активізації студентських та академічних обмінів, збільшенні можливостей для українських студентів, які б могли навчатися у провідних американських університетах і повертатися на батьківщину для реалізації набутих знань.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню реалізації в Україні проектів щодо боротьби зі СНІД/ВІЛ та туберкульозом, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.