ПРОБЛЕМА. У Києві оголошено надзвичайну ситуацію регіонального рівня на схилах Дніпра від Володимирської гірки до Ландшафтного парку. Таке рішення ухвалила Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій столичної міськдержадміністрації. Це спричинено зсувами ∂рунтів на території схилів Дніпра від Володимирської гірки до Ландшафтного парку на Печерську, зокрема на території Києво-Печерської лаври.

На Дніпровських схилах виявлено сім ділянок, де сталися значні зсуви ∂рунту. Ці процеси можуть продовжитися, якщо не розпочати термінових заходів з укріплення схилів. Проблемні ділянки, зокрема, виявлено біля Аскольдової могили, Музею води, неподалік від Мосту закоханих, біля оглядового майданчика поблизу Арки дружби народів, біля Маріїнського палацу.

Протизсувні роботи слід провести і в інших районах столиці, передає УНІАН.

«Ми точно доб’ємось, щоб в нас було відповідне фінансування. Я доповім ситуацію Прем’єр-міністру. Він знає, що ми про це вже не перший раз говоримо. Я думаю, що ми будемо мати підтримку уряду, але за це треба поборотись», — сказав із цього приводу глава КМДА Олександр Попов.

Очільник міста також зазначив, що треба звернути увагу і на бюджет міста: «Він складний, але деякі зміни ми можемо внести і справді почати негайно реагувати на ті об’єкти, які сьогодні можуть заважати нам забезпечувати життєдіяльність».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»