Містечко Вилкове, розташоване на півдні Одещини, називають українською Венецією. Канали, що перетинають поселення, донині слугують шляхами сполучення. Унікальні краєвиди вже давно ваблять сюди туристів, зокрема й із далекого зарубіжжя. Однак дістатися цього мальовничого куточка нелегко. Цю проблему вкотре озвучили під час сесії планування розвитку міста. Такі збори по суті — це продовження Стратегічної сесії області, що відбулася 14 червня в Одесі. На велелюдному форумі з-поміж головних завдань називали капітальний ремонт дороги Одеса — Рені. Вона має сполучати Одесу з Румунією, а отже, з усіма придунайськими країнами. А жителі Вилкового просять впорядкувати її відгалуження від села Спаське до Вилкового.

Аби зробити свою Венецію ще привабливішою, люди пропонують розчистити місцеві канали, збудувати дерев’яну набережну, створити власний пляж.

У Вилковому вже модернізують систему міської каналізації із застосуванням вакуумної технології. Це стало можливим завдяки участі містечка в проекті міжнародної технічної допомоги.

До міста вже завезли 2,6 км труб і розпочали роботи з їх укладання. Подбали і про благоустрій вулиць: невдовзі тут з’являться громадські туалети, які підключать до нової каналізаційної системи. Бо хіба можна сподіватися на європейського туриста без звичного для нього комфорту?