Весільний подарунок, погодьтеся, має бути не звичайним презентом, а ще й символічним побажанням щастя молодій родині. Тож навіть якщо даруєте банальний конверт з грішми, варто додати до нього хоча б невелику річ «з підтекстом» – таку, що стане для молодят доброю згадкою про вас, допоможе створити теплу атмосферу на весіллі чи послужить справжнім оберегом молодої пари.

Ось декілька ідей, як обрати весільний подарунок «на щастя».

1. Художній твір із символом кохання. Загальновизнаними знаками любові, вірності спорідненості душ є зображення пари лебедів, голубів чи символічних сердець. Це може бути як картина чи статуетка, так і витвір ювелірного мистецтва.

2. Сучасні електронні гаджети – планшети, мобілки, айфони тощо – у футлярах з відповідною символікою для закоханих. Їх зручно придбати в інтернет-магазині техніки apple BigMag. Такий подарунок до того ж міститиме недвозначне побажання молодятам завжди підтримувати тісний зв’язок зі своєю половинкою.
Розумний годинник Apple Watch за розумну ціну. Фото надане автором

3. Давнім традиційним оберегом новоствореної родини вражається весільний коровай. Чому б не замовити його в якості весільного подарунка? Кожен, хто докладає часточку своєї праці для створення короваю, вкладає в це душу і робить це з гарним настроєм, найкращими думками та побажаннями. Як розповіла Ганна Гасанова, майстер з випічки весільних калачів-короваїв, одноярусний коровай важить до 7 кілограмів, а дво-, триярусні – до 10 кілограмів. «Для короваю готується здобне тісто, до якого входять борошно, яйця, молоко, маргарин, цукор, сіль, – каже майстриня-пекар. – Після замішування тісто вистоюється приблизно годину. Потім розділяється на частини, з яких формуються елементи короваю. З двох однакових частин майстрині розкачують два круглі пласти тіста. Один з них кладуть у форму, а по центру розміщують кулю з тіста, яка є центром короваю, і накривають її іншим пластом, щільно обгорнувши. Потім готують дві плетінки зі смужок тіста – одну коротшу, а іншу – довшу. Спочатку коротшою, а потім довшою обгортають центр короваю і залишають підходити. Коли коровай підійшов, оздоблюємо його. Оздоблення виконуємо з прісного тіста. Якщо це коровай, який відразу кладеться в піч з прикрасами, так званий «припечений», то оформлюємо його перед посадкою в піч, прикраси там припечуться. Є такі, які прикрашаємо після випікання, тоді прикраси залишаються світлими на фоні рум’яного короваю. Все залежить від побажань замовників. Найпопулярніше оздоблення сьогодні – це колосся пшениці, квіти троянд, ромашок, лілій. Останнім часом дуже популярні на короваї маки».

4. Романтичні враження у подарунок. Вибір тут величезний: політ на повітряній кулі, коробка з живими метеликами, феєрверк, катання на конях – не обмежуйте політ своєї фантазії, але врахуйте також захоплення самих молодят.

5. «Іменні» речі. Такі ексклюзивні подарунки, прикрашені іменами наречених чи їхніми фотографіями, можна замовити в багатьох фірмах. Радість молодятам принесуть як звичайні дрібнички, на зразок пазлів чи чашок з їхнім портретом, так і більш солідні речі: комплект постільної білизни чи сервіз.

Марія КУШНІР
для «Урядового курєра»