АГРОПОЛІТИКА

Інтенсивне зрошування значно збільшить врожайність зернових

Уряд розробить інвестиційні проекти, завдяки яким буде відновлено та модернізовано зрошувальні системи по всій країні. Так, зрошення 2,5 мільйона гектарів збільшить валове виробництво зерна у 3—4 рази в зонах ризикованого землеробства. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час робочої поїздки до Криму.

«У Програмі активізації розвитку економіки передбачено, що площі зрошуваних земель буде збільшено. Зокрема, відновлення поливу в Криму та Херсонській області дасть змогу наростити виробництво валової продукції майже до 27 мільярдів доларів на рік», — зазначив міністр.

Штучний дощ особливо допоможе аграріям півдня. Фото з сайту agronovator.com.ua

Щоб мережі зрошення запрацювали по всій Україні, слід розробити інвестиційні проекти, завдяки яким буде відновлено й модернізовано системи зрошування, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. Глава відомства доручив також сформувати штаб, який розроблятиме та впроваджуватиме ініціативи з відновлення тих, що існують, та розвитку нових систем зрошення у Криму.

Уряд також продовжуватиме підтримувати розбудову сучасних овоче- і фруктосховищ по всій країні. Так, протягом найближчих двох років з’являться 16 потужних сховищ на 140 тисяч тонн. Ці інфраструктурні об’єкти не лише забезпечуватимуть українців свіжою плодово-овочевою продукцією протягом року, а й сприятимуть стабілізації цін навіть у період міжсезоння. Окрім цього, за словами міністра, будівництво сховищ мінімізує імпортозалежність.

«Україну в усьому світі вважають аграрною державою, і ми маємо підтверджувати цей статус. Забезпечити українців національним продуктом — наше завдання. І навіть якщо Україна імпортує плодово-овочеву продукцію, вітчизняна продукція має бути конкурентною», — переконує Микола Присяжнюк. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»