НАВКОЛО ФУТБОЛУ. Весняна частина футбольної першості почнеться в перших числах березня. Однак уже зараз можна говорити про те, що одна з команд Прем’єр-ліги зміниться кардинальним чином. Йдеться  про «Арсенал», який у зимове міжсезоння втратив двох найбільших спонсорів.

— Клуб не впорався з головним завданням — залученням уболівальників, — щиро зізнався в одному з інтерв’ю президент Вадим Рабинович. — Практично футболісти грають самі для себе. Коли я сиджу на трибуні стадіону «Динамо» і бачу практично на кожному матчі 300 —400 уболівальників, розумію, що цей футбол для мене одного.

Першим на перспективу опинитися у фінансовій прірві відреагував головний тренер Леонід Кучук. Розірвавши контракт з «канонірами» за обопільною згодою сторін, він очолив команду російської Прем’єр-ліги — «Кубань».

Разом з наставником змінити Київ на Краснодар міг і капітан команди Максим Шацьких.

Та  в останній момент одного з найрезультативніших бомбардирів українського футболу кращими умовами особистого контракту спокусив «Чорноморець». Моряки, для яких вимальовується реальна перспектива поборотися за місце в Лізі Європи, підписали 34-річного нападника на два з половиною роки. Гравець збірної Узбекистану, який майже десять років захищав кольори київського «Динамо», залишається грізною бойовою одиницею: тільки в українській Прем’єр-лізі він зіграв 298 матчів і забив 118 м’ячів. Компанію Максимові склав ще один гравець основного складу киян — півзахисник Артем Старгородський.

Екс-капітан «канонірів» Максим Шацьких: «Усе пропало?» Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Ще два футболісти — голкіпер «Арсеналу» Юрій Паньків і захисник Володимир Польовий — підписали трирічні контракти з донецьким «Металургом». Відразу трьома вже екс-гравцями «канонірів» поповнився клуб першої ліги ФК «Севастополь». Олександр Ковпак, Сергій Симоненко та Саулюс Міколюнас перебралися на береги Чорного моря на правах вільних агентів, які отримали у київському клубі. Ковпак гратиме під одинадцятим номером, Міколюнас — під п’ятнадцятим,  Симоненко — під 44.

Нагадаю, що футбольний клуб «Арсенал» заснував у 2001 році чинний тоді Київський міський голова Олександр Омельченко. Торік команда фінішувала на п’ятому місці в національному чемпіонаті України.