ФОРУМ. Проведення IV Міжнародного інвестиційного форуму «Ялтинські ділові зустрічі» стало дієвим шансом для України зміцнити економічні відносини з членами СНД, визначити нові напрями їх розвитку, а також залучити інвестиції в українську економіку, наголосив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Ялтинські ділові зустрічі» — це дуже важливий захід, це майданчик для зміцнення співпраці між країнами СНД. Хочу відзначити, що Ялта, і загалом Крим, — це не тільки місце для відпочинку, а й місце, де здійснюється плідна робота, обмін досвідом і знаннями, робота з вироблення нових ідей», — зазначив Ігор Прасолов.

Він повідомив, що в рамках форуму презентовано низку великих інвестиційних проектів, а також пройшли переговори з міністром економічного розвитку Російської Федерації Олексієм Улюкаєвим. У ході зустрічі сторони відзначили, що нині українсько-російські взаємини в частині економічного співробітництва можна охарактеризувати як стабільні і добросусідські. «У нас співпраця зміцнюється, Росія — номер один серед наших торгових партнерів», — зазначив керівник вітчизняного Мінекономрозвитку.

Також сформульовано головне завдання, яке нині потрібно вирішити в рамках розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Росією, — жодні бар’єри не повинні заважати ні російським інвесторам в Україні, ні українським — у Росії. Ігор Прасолов і Олексій Улюкаєв підкреслили свою готовність сприяти цьому, використовуючи всі доступні механізми міжурядової взаємодії.

«Нам є що обговорити. Було створено комісію з інвестиційного співробітництва та захисту прав інвесторів, у нас уже є конкретні заходи, у нас є що показати російській стороні», — цитує слова Ігоря Прасолова прес-служба Мінекономрозвитку. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»