ПАРЛАМЕНТСЬКІ ВИБОРИ. Центристська партія «Єш Атид» здобула другий результат на парламентських виборах в Ізраїлі. Новостворена політична сила на чолі з колишнім тележурналістом Яїром Лапідом отримала 19 мандатів. Ні сам лідер партії, ні його однопартійці не мають достатнього депутатського досвіду. Тож, цілком можливо, що «Єш Атид» погодиться на коаліцію з блоком «Лікуд-Бейтену».

Шеллі Яхимович – лідерка Партії Праці, що здобула 17 мандатів і третій результат на виборах, сподівається на співпрацю з іншими центристськими партіями, аби не залишити прем’єр-міністру Нетаньяху жодного шансу сформувати парламентську більшість:

«Завтра вранці почнеться напружена політична робота, і ми всі маємо долучитися до неї, аби створити коаліцію. Ця коаліція, як я вже зазначала раніше, має захищати соціальні інтереси та прагнути миру, і її не повинен очолювати Біньямін Нетаньяху».

Справжню перемогу принесли результати виборів Нафталі Беннету – очільнику партії «Єврейський дім». Ця політична сила націоналістів отримала 12 місць в парламенті і стала четвертою в переліку переможців. Інша ультраортодоксальна партія ШАС здобула 11 мандатів і теж сподівається увійти до складу урядової коаліції.

Copyright © 2013 euronews