НОВОВВЕДЕННЯ. В Євпаторії планують відкрити центр надання адміністративних послуг. Про це на засіданні виконкому повідомив міський голова Андрій Даниленко. Центр стане своєрідним «єдиним вікном», де громадяни та юридичні особи зможуть отримати будь-які адміністративні послуги. Існування такого адмінцентру дасть можливість євпаторійцям уникнути зайвої біганини по владних кабінетах.

До переліку адмінпослуг, який вже затвердив євпаторійський виконком у проекті рішення, увійшло до 120 найменувань. Серед них – реєстрація підприємців, підприємств, виготовлення свідоцтва на право власності на житло, надання дозволу на знесення зелених насаджень, передача будинків у власність громадянам, надання житлових приміщень громадянам, які перебувають на квартирному обліку за місцем проживання.

Нагадаємо, що в 2012 році може набрати чинності законопроект Президента України про адміністративні послуги, що передбачає створення таких центрів по всій Україні. За цим законопроектом, надання послуг буде відбуватися в стислі терміни і за мінімальну кількість відвідин. Граничний термін їх надання в центрах – 30 календарних днів з дня подачі заяви (якщо інші терміни не обумовлені законом).