Міністр інфраструктури Володимир Козак у рамках зустрічі міністрів транспорту «Східного партнерства» обговорив подальші плани реалізації спільних транспортних проектів із віце-президентами Європейського інвестиційного банку Вільгельмом Мольтерером та Ласло Бараньяй, керівним директором Європейського банку реконструкції та розвитку Томасом Майєром. 

«Підписання Угоди про асоціацію з ЄС відкриє для України нові можливості розвитку транспортної галузі, сприятиме тіснішому співробітництву з європейськими фінансовими інститутами, притоку інвестицій в економіку держави, — передає слова міністра інфраструктури його прес-служба. — Ми очікуємо активізації роботи над спільними проектами після підписання Угоди про асоціацію з ЄС та створення зони вільної торгівлі. Поглиблення співпраці з фінансовими інститутами Європи є ще одним кроком до впровадження європейських норм та стандартів життя в Україні».

До слова, коштом ЄІБ та ЄБРР у дорожній галузі проводять роботи з реконструкції та капітального ремонту ділянок автомобільних шляхів М-06 Київ — Чоп (на відрізку Київ — Житомир), М-07 Київ — Ковель — Ягодин.

ЄБРР бере участь в оновленні вантажного парку Укрзалізниці. А з ЄІБ досягнуто попередньої домовленості про надання додаткових кредитних коштів на умовах співфінансування робіт з будівництва Бескидського тунелю. Очікується залучення ЄІБ та ЄБРР до проекту електрифікації залізничних колій на напрямках Волноваха — Комиш — Зоря — Запоріжжя та Долинська — Миколаїв — Колосівка. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»