Регулярне вживання морепродуктів надає організму людини велику підтримку. Про це говорять результати дослідження, отримані фахівцями з Гарварду.

Спостереження за тисячею добровольців тривало протягом 16 років. Випробовувані проходили регулярні медичні обстеження. Раціон харчування людей сильно відрізнявся. Хтось любив м’ясо, інші – рослинну їжу або дари моря.

Проаналізувавши зібрану інформацію, вчені прийшли до висновку, що найбільше довгожителів серед любителів морепродуктів. У цій групі люди помітно рідше мали проблеми з серцево-судинною системою.

При можливості експерти в області правильного харчування рекомендують вживати рибу і морепродукти хоча б два рази в тиждень. Найкраще замінювати дарами моря страви, приготовані з червоних сортів м’яса (свинини і яловичини).

 

Відділ новин «Урядового кур’єра»