НЕГОДА. Невідкладно організувати роботу з усунення небезпеки для транспортних засобів та населення, пов’язаної з ускладненням погодних умов та обледенінням доріг, вулиць, тротуарів, пішохідних доріжок, прибудинкових територій, дахів будівель і споруд — таке завдання поставив Прем’єр-міністр Микола Азаров. Воно стосується Мінрегіону, Мінінфраструктури, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Укравтодору, МВС, а також голів обласних та Київської і Севастопольської міських держадміністрацій.

Контроль та координацію цієї роботи забезпечуватиме віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

В Україні внаслідок несприятливих погодних умов (дощу, мокрого снігу та ожеледі), через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач було знеструмлено 57 населених пунктів у трьох областях. Зокрема 45 у Львівській області, у Житомирській та Волинській — по 6, повідомляє РБК-Україна. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.