Дорогі матері!

Щороку у травні українські родини відзначають День матері.

Наше життя на землі починається від найріднішої людини — матері, освячується її мудрістю, добротою і милосердям, терпінням та всепрощенням.

Найщиріші слова подяки висловлюю багатодітним матерям та жінкам, які стали турботливими неньками для дітей-сиріт. Ви — уособлення доброти й шляхетності, піклуєтеся про наше найдорожче багатство — дітей, віддаючи їм тепло і щедрість своєї душі.

Бажаю всім матерям здоров’я, невичерпного джерела життєвої енергії, родинного благополуччя, щастя й добра на довгі літа.

Господнього благословення вам і вашим сім’ям.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

Шановні співвітчизники!

Щороку в Україні відзначається День матері — світле і зворушливе свято. Немає дорожчої і ріднішої людини, ніж мама, яка дала життя, навчила мудрості і благословила на добрі справи та починання. Уроки матері лишаються головними на життєвому шляху, а її любов — надійним оберегом. Роль жінки-матері в сім’ї та вихованні дітей — безцінна!

В Україні з перших років незалежності почала формуватися державна сімейна політика, за двадцять один рік незалежності вдалося зробити суттєві кроки, проте ще існує багато нерозв’язаних проблем, які ми обов’язково вирішимо.

Вітаємо Вас, дорогі матері, і висловлюємо  щиру вдячність за вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ях, створення умов для їх розвитку, активну плідну роботу в підвищенні статусу і ролі сім’ї в громадянському суспільстві, збереженні і розвитку національних сімейних традицій.

У цей святковий день прийміть слова вдячності, любові і поваги! Нехай у Ваших очах не гаснуть усмішки! Від усієї душі бажаю всім жінкам-матерям здоров’я, щастя, родинного благополуччя, взаєморозуміння і тепла від своїх дітей!

Зі святом!

Прем’єр-міністр України  Микола АЗАРОВ