ЄВРО-2012. Якою буде головна пісня чемпіонату тримають в секреті. На відміну від логотипу, девізу та талісманів турніру, які вже було представлено, офіційний гімн  оприлюднять лише перед початком турніру. А доки очільники УЄФА тримають інтригу, українці вигадують альтернативні гімни Євро-2012, повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012».

Наразі в Україні проходить конкурс на неофіційний гімн Євро-2012 під гаслом  «Єврохіт – пісня для країни, гордість для історії», правила та вимоги конкурсу викладені на сайті www.eurohit.com.ua. Окрім всенародного визнання та європейської слави, автор гімну отримає ще й грошову винагороду 50 тис. доларів. Прем’єра всенародного гімну запланована на квітень цього року.

Нагадаємо, що офіційний гімн Євро-2012 виконуватиме німецька поп-зірка Oceana, відома слухачам своїм хітом «Cry cry», що займав перші щаблі хітпарадів 2009-го року. «Своєрідна манера виконання пісень, потужний голос та харизма цієї співачки зарядять енергією футбольних уболівальників», - пояснили свій вибір представники УЄФА.

На Останньому Єврочемпіонату з футболу у Австрії та Швейцарії гімном було обрано пісню Енріке Іглесіаса  «Can You Hear Me», а гімном Євро-2004 у Греції  біла пісня Неллі Фортадо «Farco».