РОЗКРАДАННЯ. Першотравенський міський суд Дніпропетровської області виніс вирок стосовно трьох посадових осіб, які систематично викрадали вугілля з однієї з шахт «Павлоградвугілля». Керував цим організованим злочинним угрупованням (ОЗУ) депутат сільської ради. Він забезпечував і продаж викраденого. За функціонування всієї злочинної схеми відповідав начальник вантажно-технологічного комплексу шахти, а безпосереднє вивезення вугілля організовував начальник охорони.

Вивозити з шахти високоякісну продукцію у великих розмірах крадіям вдавалося під виглядом соціальної програми щодо забезпечення населення паливом. Під цим прикриттям із території шахти найняті машини приватного підприємця щоденно вивозили від 50 до 90 тонн відбірного вугілля. Але потрапляло воно не у двори пенсіонерів чи інших пільговиків, а на промислові майданчики різних районів Дніпропетровщини. Щомісячно злочинці заробляли на цьому понад мільйон гривень.

Коли у вересні 2011 року правопорушники збиралися вивезти з шахти чергову чималеньку порцію чорного «золота» (259 тонн!), їх на гарячому затримали співробітники Служби безпеки України. Як повідомляє прес-група УСБУ у Дніпропетровській області, прокуратура області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 («привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» з кваліфікуючою ознакою вчинення злочину організованою групою) Кримінального кодексу України. А суд усім учасникам систематичного незаконного збагачення призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з випробувальним терміном три роки кожному.