ПОПЕРЕДЖЕННЯ. За найменше порушення термінів проведення будь-яких соціальних виплат посадовці несуть персональну відповідальність. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час урядового засідання у понеділок.

Як нагадує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, 24 жовтня 2012 року уряд зобов’язав негайно здійснювати виплати допомоги з догляду за людьми, які отримали інвалідність внаслідок психічних розладів, прийнявши рішення про виділення на відповідні виплати додатково 97 млн грн. На виконання соціальних ініціатив Президента допомогу цій категорії громадян навесні цього року збільшено в рази, проте певні чиновники допустили абсолютно необгрунтовану затримку з проведенням виплат. У цьому зв’язку Прем’єр-міністр доручив провести об’єктивне розслідування, з чиєї вини сталася затримка, і належним чином притягти винних до відповідальності.

При цьому Микола Азаров наголосив на персональній відповідальності посадовців, у компетенції яких перебувають соціальні питання. «Чому посадовці допустили таку ситуацію? Чому зволікали? Вимагаю, щоб обов’язково було названо винних. Коли йдеться про інвалідів, нікому жодних потурань не буде», — заявив глава уряду, додавши: за будь-які зволікання із здійснення соціальних виплат посадовці нестимуть сувору відповідальність аж до звільнення з посад.