Тільки за один місяць контролери Придніпровської залізниці зупинили на перонах 70 станцій і вокзалів близько 15 тисяч пасажирів, які збиралися сісти без квитка в електричку. Всіх потенційних «зайців» контролери відправили в каси купувати проїзні документи. Таким був «улов» залізничників Придніпровської залізниці по завершенні місячника з підвищення доходності від перевезень пасажирів у приміському сполученні. 

Протягом місяця разом із працівниками транспортної міліції контролери залізниці перевірили 592 приміські поїзди. І виявили в них 500 пасажирів пільгових категорій без відповідних посадкових талонів, а також вилучили 1647 недійсних проїзних документів.  Крім того, 171 пасажир хотів схитрувати, придбавши квиток на відстань, меншу за дальність реальної поїздки.

Окрім пасажирів, у ході місячника перевіряли  дотримання культури обслуговування та вимог до санітарно-технічного стану рухомого складу, а також роботу колег — насамперед провідників моторвагонного рухомого складу з правом продажу квитків. Як повідомляє прес-центр ДП «Придніпровська залізниця», за результатами перевірок за порушення посадових обов’язків трьох провідників приміських поїздів звільнили, а 23 отримали дисциплінарні стягнення. 

Придніпровська залізниця на підготовку до осінньо-зимового сезону приміського рухомого складу збирається витратити 3 мільйони гривень. Тож пасажири електричок, які їздять із квитками, мають звернути увагу на те, чи тепло у вагонах і в якому вони санітарному та технічному стані, іншими словами, чи справді ефективно витрачено кошти.