Днями відбулося засідання робочої групи з розроблення проектів Концепції програми розвитку малого та середнього підприємництва в Запорізькій області на період до 2022 року. Воно пройшло за участю представників проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який допомагає залучати найкращий світовий досвід для підтримки і розвитку запорізького бізнесу.

 За даними директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА Елли Слепян, поки що проект ПРОМІС впроваджують чотири області:   Івано-Франківська, Вінницька, Полтавська та Запорізька. Як зазначив головний експерт з розвитку бізнесу проекту ПРОМІС Валерій Кокоть, проект упроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки уряду Канади. Він спрямований на демократичне врядування, розвиток та підтримку малих і середніх підприємств,  поліпшення співпраці місцевих, регіональних і центральних органів влади. Першочергові заходи — створення дорадчих комітетів на рівні міст-учасників проекту, ідентифікація їх специфічних проблем та оцінка бізнес-клімату в регіоні. Для реалізації проектів планують залучати і бюджетні кошти, і  міжнародні інвестиції.

— Ми проаналізуємо стан бізнес-середовища Запорізького регіону, розробимо уніфікований підхід для розвитку й охопимо якомога більше підприємців, — зазначив Валерій Кокоть.

Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» проваджують із квітня 2015 року. Він передбачає  зміцнення муніципального сектору України, запровадження ефективного демократичного управління й прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації управління та місцевого економічного розвитку, створення сприятливого середовища для розвитку малого й середнього бізнесу, підтримки процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.