ПОЛЬОТИ. Про розв’язання нагальних проблем КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» йшлося на нараді з фахівцями, яку провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук. 

З міського бюджету Запоріжжя на забезпечення діяльності місцевого  аеропорту виділено 7,7 мільйона гривень, з яких 4,5 мільйона вже освоєні. Директор КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктор Біскупський повідомив, що ці кошти спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати (2,9 мільйона гривень) та ліквідацію боргу за споживання енергоресурсів у минулий осінньо-зимовий період. Крім того,  878 тисяч гривень спрямовано на ремонт покрівель аеропорту та 150 тисяч — на проектні роботи з ремонту фасаду аеровокзалу.

Аеропорт пройшов чергову сертифікацію й отримав Сертифікат придатності аеродрому строком на три роки. Для забезпечення подальшої сталої роботи підприємства придбано 6,5 тонни резино-бітумної мастики, проведено частковий ремонт покриття стернової доріжки №1. Державіаслужба України вирішує питання  щодо придбання для аеропорту трьох інтроскопів вартістю 140 тисяч доларів для огляду багажу пасажирів.

— Маємо сформовану програму  перевезень, — повідомив, керівник аеропорту. — Крім традиційних рейсів на курорти Туреччини, жителі області зможуть літати до Чорногорії (м. Тіват) та  Греції (о. Родос), а також до Києва й Москви.

Коментуючи ситуацію на підприємстві, заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук зазначив, що її вдалося зрушити з мертвої точки. Тепер головне завдання — пошук джерел фінансування для   реконструкції злітно-посадкової смуги.