За даними ООН, щорічно у світі вирубують 5,2 млн га лісів. Як відомо, близько 30-40 % всієї заготовленої деревини витрачається на виробництво паперу і супутніх матеріалів, а життєвий цикл звичайного паперу, за статистикою, дорівнює кільком хвилинах. В Україні проблема втрати лісів особливо актуальна. Під загрозою перебувають цінні породи дерев. Якщо за кордоном чи не кожне цінне дерево на обліку, то в Україні процвітає бізнес з незаконного вирубування та тіньової реалізації цінних порід. Зупинити цей процес можевідповідальне ведення лісового господарства, до якого закликає міжнародна некомерційна організація FSC (Forest Stewardship Council®).

Разом до спільної мети. Фото надане Tetra Pak

Більшість українських компаній, що впровадили стандарти поставки лісової продукції із відповідально керованих лісів, орієнтуються на зовнішні ринки. Але дві компанії Tetra Pak Україна і PepsiCo першими в Україні вийшли на внутрішній ринок з торговим знаком FSC®.

Відновимо ліси спільно

Продовжуючи хорошу традицію підтримки вітчизняного лісового господарства, яка була започатковану торік, представники компаній разом зі студентами лісогосподарського факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України та представниками ЗМІ висадили близько 7000 саджанців на території понад1 га. Коментуючи свою позицію щодо проведення соціально – екологічної акції нашому кореспонденту «УК», Марія Красиловець, генеральний директор Tetra Pak Україна, зазначила: «Щоб забезпечити відповідальне управління лісовими ресурсами, ми визначилися з політикою вибору сировинних джерел, які використовуємо для виготовлення упаковки, і тому тісно співпрацюємо з Лісовою Опікунською радою (FSC®). Наша мета – розробити упаковку, яка повністю складатиметься з відновлюваних матеріалів, та довести частку картону, сертифікованого Лісовою опікунською радою ( FSC®), у складі упаковки Tetra Pak до 100% ».