Крім біатлону, наші вболівальники пов’язували надії на медалі ще в одному виді олімпійської програми. Лідер української збірної з фристайлу Олександр Абраменко не один раз піднімався на п’єдестал на етапах Кубка світу. У змаганнях з акробатики 25-річний спортсмен з Миколаївської області вдало подолав кваліфікацію. Але пробитися до чільної четвірки, яка розіграла нагороди, йому так і не вдалося.

— Трохи не вгадав зі швидкістю, тому довелося згинати ноги під час виконання третього гвинтового стрибка, — пояснив Олександр після завершення змагань. — За цю помилку судді зняли очки — мені не вистачило балів, щоб пройти до головного фіналу. Єдине, з чим не згоден — з оцінками американського стрибуна. Вони трохи завищені. Проте мене б два бали все одно не врятували. Шосте місце на Олімпіаді — це здорово. Але, звичайно ж, мріяв поборотися за медалі.

Земляк Абраменка Микола Пуздерко не зміг пробитися до фіналу у змаганнях з акробатики у фристайлі. 23-річний атлет вирішив ризикнути й виконати важкий стрибок, який, втім, йому не вдався.

Золоту медаль виграв екс-громадянин України Антон Кушнір, який виступає за Білорусь. «Срібло» дісталося австралійцеві Девіду Моррісу, «бронза» — в китайця Зоньян Цзя.

Кращою з українок у змаганнях біатлоністок у мас-старті стала 27-річна тернополянка Олена Підгрушна, яка фінішувала восьмою.

— Нарешті я відстрілялася без промахів на всіх чотирьох вогневих рубежах, але підвела швидкість, — зізналась капітан нашої збірної. — Не здивована тим, що першою фінішувала Дар’я Домрачова — вона сьогодні на голову вища за всіх інших біатлоністок зі світової еліти.

Траса на лижно-біатлонному комплексі «Лаура» була більш-менш нормальною. Зараз дівчата готуватимуться до естафети — потрібно реабілітуватися за невдачі під час індивідуальних виступів.

Американська пара Меріл Девіс та Чарлі Вайт виграла «золото» в танцях на льоду, блискуче виконавши довільний танець. «Срібло» дісталося канадській парі Тесса Вірту та Скотт Мойр, «бронза» — у росіян Олени Ільїних та Нікіти Кацалапова.