Я  постійна читачка рубрики «Запитуйте — відповідаємо», та з власним запитанням звертаюся вперше. Хочу дізнатися, чи маю я право на доплату до зарплати за вислугу років?

З 1987 року працювала вихователем у кімнаті школяра «Ровесник» житлово-комунального відділу заводу прокатних валків. У 2008 році була звільнена за скороченням штату. Після того перебувала на обліку в центрі зайнятості протягом року. А з 2009 року й донині працюю бібліотекарем в ліцеї.

Т. КОШОВА,
м. Лутугине
Луганської обл
.

Олександр ТОВСТЕНКО,
директор департаменту
заробітної плати та умов
праці Мінсоцполітики:

— Порядок виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек затверджено постановою Кабінету Міністрів від 22.01.2005 року № 84 «Про затвердження Порядку виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек».

Відповідно до пункту 2 цього Порядку, доплата за вислугу років виплачується щомісяця працівникам державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність, згідно з Переліком посад, зазначених в додатку.

Періоди роботи, які враховуються до стажу роботи, що дає право на встановлення доплати за вислугу років, визначено пунктом 3 цього Порядку.

Зарахування до стажу роботи, що дає право на встановлення доплати за вислугу років, періоду роботи на посаді вихователя кімнати школяра зазначеним Порядком не передбачено.