Жахлива подія, що сталася в селі Бабинці Борщівського району на Тернопільщині, сколихнула не лише цю область, а й усю Україну. І все через ревнощі. 45-річний мешканець села разом з дружиною повернувся із заробітків з Польщі. Спочатку додому приїхав чоловік, а за кілька днів і жінка. Між подружжям виник конфлікт, подейкують, що голова сімейства засумнівався у вірності своєї дружини, зажадав пояснень. Що почув чи не почув, можна хіба здогадуватися. Але ця розмова закінчилася моторошно: чоловік спрямував мисливську рушницю на дружину. Кажуть, жінка втікала, та смертельна куля влучила в неї на порозі хліва.

Хтось із місцевих жителів, почувши стрілянину, повідомив правоохоронців. Начальник головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол стверджує, що перше повідомлення про подію надійшло близько 21-ї години у Борщівське відділення поліції: селом ходить озброєний мисливською рушницею чоловік, погрожуючи зброєю. За цим сигналом виїхали два поліцейських. Через певний час лиходій сам зателефонував до поліції, зізнавшись, що застрелив дружину. Одразу ж до Бабинців виїхали ще восьмеро правоохоронців. Факт підтвердився. Тож слідчо-оперативну групу ще підсилили особовим складом.

Щодо трагедії в Борщівському районі призначено службове розслідування. Фото з сайту 20minut.ua

Усі поліцейські, каже Олександр Богомол, були належно екіпіровані — зі зброєю, у бронежилетах, касках. Але зловмисник добровільно не здавався, а взявся притуляти рушницю до обличчя, погрожуючи вкоротити собі віку. Упродовж чотирьох годин з ним намагалися домовитися поліцейські, його донька, родичі. Проте марно. Забарикадувавшись у підсобному приміщенні, почав стріляти в поліцейських. Першим пострілом поранив у ногу інспектора поліції Сергія Танасійчука. Лейтенанта вже прооперували, його життю загрози немає. А ось оперуповноваженого, майора поліції Олександра Рудика до лікувальної установи не довезли, дріб влучив йому в артерію на шиї.

Довелося викликати спецпідрозділ групи швидкого реагування. Та злочинець все одно не йшов на перемовини. Правоохоронці вдалися до штурму. Інспектор, капітан поліції Андрій Чернятинський виглянув з-за рогу будівлі — і в його тіло (трохи вище серця, поруч із пластиною бронежилета) вп’ялася куля. За кілька хвилин він помер на руках начальника головного управління Нацполіції у Тернопільській області. Спецпризначенцям довелося застосувати табельну зброю і знешкодити стрільця-злочинця. Олександр Богомол зауважує, що використовували лише світлошумові та газові гранати, а не бойові.

Що ж до вбивці, то шість років тому він зареєстрував на своє ім’я мисливську рушницю. Тепер ось осиротив двох власних дітей, позбавив життя дружину та двох поліцейських, одного поранив.

Одразу ж після страшної драми в Бабинцях Олександр Богомол написав на своїй сторінці в соцмережі: «Загинули дві чудові людини. Два офіцери з великої літери. Їхня кров не засохне в наших душах». Хатія Деканоідзе назвала цю трагедію чорним днем для української поліції. Голова Нацполіції України особисто приїхала на Тернопілля. Вона, як повідомили в секторі комунікації головного управління Нацполіції в області, оглянула місце злочину, поспілкувалася з керівниками право?охоронного відомства краю, відвідала пораненого. Побувала й у родинах загиблих поліцейських, пообіцяла їм усіляку підтримку. Хатія Деканоідзе призначила й службове розслідування ситуації у Борщівському районі. Згодом буде дано оцінку діям правоохоронців і керівників поліції Тернопільщини під час знешкодження стрільця-злочинця.