№87 (7485)

  • Діяти потрібно було рішуче та негайно

     8 березня ешелони з військовою технікою та особовим складом перших п’яти найбільш боєздатних на той час бригад ЗСУ вирушили на схід для захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.
    На початку березня 24, 72 окремі механізовані та 25, 79 та 95 окремі десантно-штурмові бригади прибули до місця виконання завдань за призначенням. У мірі доукомплектування до них приєднувалися інші військові частини, з коліс починаючи виконувати обов’язки із захисту України.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Від саміту НАТО очікуємо амбітних безпекових рішень

     На сьогодні не може бути жодних штучних обмежень в оборонній допомозі Україні, потрібні амбітні рішення, які зміцнять загальну європейську безпеку. Про це заявив Президент Володимир Зеленський за підсумками переговорів із  президентами Чехії Петром Павелом і Словаччини Зузаною Чапутовою під час їхнього візиту до Києва, що відбувся наприкінці минулого тижня.

  • Олег ГРОМОВ

    Девелопери вказують на пожвавлення

     Минулий рік і кілька місяців цього для вітчизняних девелоперів та забудовників стали найважчими за всю історію незалежної України. У перші пів року повномасштабної війни росії проти України було заморожено майже всі об’єкти у країні. Але згодом будівництво поступово оживало.

  • Роман КИРЕЙ

    Уманську трагедію не дамо повторити

     Тієї прохолодної ночі з 27 на 28 квітня ніщо не віщувало біди. А рано-вранці залунала тривога. Близько 4:30 була масована повітряна атака. Два потужні вибухи в Умані, як пізніше сказали фахівці, спричинили влучання російських ракет. Вони забрали життя 23 мирних людей, серед них шестеро дітей. Одна з ракет поцілила в багатоповерховий будинок і зруйнувала один із двох під’їздів фактично на всю висоту. Друга влучила у склади неподалік.

  • Олег ГРОМОВ

    Яблуко заборони

     Як відомо, окремі країни Східної Європи заборонили із квітня по червень 2023 року імпорт не лише зернових, молока, яєць, а й української плодоовочевої продукції — свіжих і перероблених фруктів та овочів. А ще ці держави фактично закрили транзит цієї продукції своєю територією.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Якісні шляхи для мирного життя

     Днями управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради оприлюднило у Prozorro звіт про укладення договору з нанесення дорожньої розмітки на вулиці Соборності. Комунальники самостійно обрали виконавця робіт — товариство «Шлях інтербуд». До 2023 року воно спеціалізувалося на цьому різновиді робіт, але не мало прямих замовлень у Полтаві. Підписаний документ — фактично перший договір на виконання будівельних робіт, які було замовлено з початку року.

  • Микола ШОТ

    Магніт об’єднання громади

     «Добре, що цей музей нарешті відкриваємо», — з якоюсь невимовною радістю каже директор департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк. Та й справді, щойно його взялись організовувати, розпочалася пандемія коронавірусної хвороби, а торік відчинити його двері в запланований час не дало змогу повномасштабне вторгнення московитів в Україну.

  • Про затвердження плану заходів на 2023—2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

     Розпорядження від 25 квітня 2023 р. № 372-р

  • Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту України на 2023 рік

    Розпорядження від 25 квітня 2023 р. № 370-р