№187 (7585)

  • Буде ще більше зброї та техніки

     Уряд ухвалив проєкт Держбюджету на 2024 рік із власними доходами загального фонду бюджету 1 трильйон 560 мільярдів гривень та видатками загального фонду 3 трильйони 108 мільярдів гривень, повідомив на пресконференції Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

  • Координатор Кластера ООН з питань житла та непродовольчих товарів в Україні Джон Вейн: «Силу простих українців та їхню стійкість у кризових ситуаціях часто недооцінюють»

     Із початку повномасштабного вторгнення росії Кластер ООН з питань житла та непродовольчих товарів в Україні забезпечив гуманітарну допомогу та прихисток для 1,6 мільйона українців. Про те, яку саме допомогу надають, де та як її отримати, а також про пріоритети роботи розповів Укрінформу Джон ВЕЙН, координатор Кластера з питань житла та непродовольчих товарів в Україні, що займається гуманітарними місіями у всьому світі вже понад 30 років. Команда кластера добре розуміється на потребах українців під час війни. Наш співрозмовник і сам неодноразово став свідком масованих ракетних атак ворога, забезпечуючи екстрений прихисток потерпілим українцям у Дніпрі.

  • Фармація під час війни: проблеми і завдання

     З початку повномасштабної війни робота фармацевта стала особливо важливою, адже в багатьох прифронтових містах лікарні переповнені або не працюють. У таких умовах співробітник найближчої аптеки — часто єдиний медик, який може допомогти хворому.
    Адже фармацевт — не просто продавець ліків, а людина з вищою медичною освітою і широкими знаннями, вивчає клінічні властивості медичних препаратів, взаємодію ліків в організмі хворого, вплив на людей різних вікових груп. Усього в нашій країні 350 тисяч таких працівників, які 16 вересня відзначають професійне свято.

  • Роман КИРЕЙ

    Історію рідного краю — за новим підручником

     Вивчення історії рідного краю, його минулого й сучасного як складової історії України особливо важливе в умовах російсько-української війни та післявоєнної розбудови нашої країни. З огляду на історико-географічне розташування у самому центрі України є всі підстави стверджувати, що Шевченків край завжди уособлював найхарактерніші риси буття українського народу. 

  • Літо було спекотним, але не рекордним

     Метеорологічні агентства ЄС та ООН заявляють, що тримісячний період із червня до серпня цього року був найспекотнішим за всю історію спостережень за погодою. Служба з контролю за зміною клімату Copernicus та Всесвітня метеорологічна організація 6 вересня заявили, що середня глобальна температура протягом періоду і червня до серпня становила 16,77 градуса за Цельсієм.