Складання присяги новими поліцейськими давно перестало бути подією місцевого масштабу. До кожного міста, де патрульні ось-ось готуються вийти на вулиці, прибуває представницька урядова делегація. Цього разу так сталося і в Маріуполі, куди з робочою поїздкою вчора прибув Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він став почесним гостем на урочистостях, що відбулися в центрі міста.

Реформа правоохоронної системи охоплює дедалі більше міст України. Фото з Урядового порталу

Місто заслужило безпечне життя

«Ви склали присягу на вірність українському народу. Це дуже важливий момент у вашому професійному житті. Ніхто не буде заперечувати, що правоохоронна система України потребує змін, і ці зміни почалися саме з вас, з людей, які пройшли надзвичайно жорсткий відбір», — такими словами Володимир Гройсман привітав працівників поліції зі складанням присяги.

Глава уряду зазначив, що з 3,5 тисячі претендентів було підібрано кращих із кращих для служіння цьому прекрасному і славному місту, яке потребує особливої уваги, особливої підтримки і особливої відданості.

«Це прифронтове місто, яке щодня стикається з багатьма викликами, але ваше служіння, ваша сумлінність — те, що хочуть почути і відчути українці, — цитує слова Володимира Гройсмана департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. — Маріупольці хочуть жити в безпеці, благополуччі. Від вас залежить, яким буде сьогодення і майбутнє».

Це твердження особливо актуальне, адже містяни справді заслужили право на безпечне життя. А якщо брати до уваги близькість лінії зіткнення й розмежування із проросійськими бандформуваннями й регулярними військами РФ — то й поготів.

Прем’єр закликав співробітників поліції Маріуполя пам’ятати про довіру, яку покладають на них жителі міста та всієї України. «Я б дуже хотів, щоб про довіру, яку маєте від цих простих людей, ви щодня пам’ятали. Щоб усе робили для того, щоби з гордістю нести звання українського поліцейського. Щоб кожен, хто звернеться до вас по допомогу, її отримав. Це важливо для кожного українця», — щиро промовив він.

Прем’єр-міністр побажав співробітникам поліції успіхів, добробуту та перемоги. «Я б дуже хотів, щоб кожного дня ви йшли на службу і поверталися здорові. Щоб ви завжди пам’ятали про тих, хто довіряє кожному з вас, щоб ви пам’ятали, що несете відповідальність не тільки особисто за себе, а й за кожного товариша, хоч де б він ніс службу», — зазначив він.

Містян, що зібралися на урочистості, й поліцейських Володимир Гройсман запевнив, що влада намагається змінити судову систему, активно працює над відродженням національної економіки. А також робить усе, від неї залежне, для зміцнення правоохоронної системи. «Ми будемо підтримувати вас щодня. Ми все робитимемо для того, щоб Україна відбулася як сучасна незалежна демократична держава», — пообіцяв Прем’єр-міністр.

Перед строєм поліцейських Володимир Гройсман вручив цінний подарунок захисникові донецького аеропорту т. в. о. начальника патрульної поліції міста Маріуполя Віталієві Горкуну.

36 проектів розвитку

У складі урядової делегації побував у Маріуполі й віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Він розповів, що цьогоріч на реалізацію різноманітних інвестиційних проектів у Донецькій області у Державному фонді регіонального розвитку передбачено 239,5 мільйона гривень.

«Станом на сьогодні до проекту розпорядження щодо розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку внесено 36 проектів у Донецькій області», — цитує слова Геннадія Зубка прес-служба урядовця.

Також він повідомив, що у 2015 році за рахунок коштів ДФРР в місті Маріуполь було реалізовано чотири проекти. «Це проекти, які дали змогу відремонтувати та термомодернізувати будівлі міської психіатричної лікарні, міського міжрайонного онкологічного диспансеру, станції переливання крові та перинатального центру», — конкретизував Геннадій Зубко.

А Володимир Гройсман того самого дня ознайомився з роботою ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча», поспілкувався із трудовим колективом цього провідного підприємства галузі та провів нараду з керівництвом області, де розглядали актуальні проблеми соціально-економічного розвитку регіону.