На неї приїхали понад 150 учасників, які розводять голубів та іншу домашню птицю, із Сумської, Харківської, Чернігівської, Хмельницької, Черкаської, Кіровоградської та інших областей. Загалом вони представили тільки голубів майже 2 тисячі й чимало курей, качок, індиків, перепілок, гусей, папуг, канарейок…

Як наголосив під час відкриття виставки-ярмарку директор департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Володимир Івченко, нині голуб — символ миру і любові — набуває особливого значення. Цей птах на своїх крилах неодмінно принесе українцям мир і злагоду, затишок і спокій, щастя і добро.

А тим часом у вольєрах, клітках, міні-наметах розмаїте птаство тьохкало і підпадьомкало, вуркотіло і кукурікало, квоктало і гелготало, словом, виявляло голосову активність. І все це — на радість і втіху глядачам, яких зранку до обіду перебуло тут кілька тисяч, переважно з дітьми.

Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Ось ряд вольєрів 30-річного сумчанина Романа Нікітіна. Охоче розповідає, що голубами захопився 8 років тому і не уявляє кращого заняття для душі. Віддає перевагу не кількості, а якості. На його обійсті на околиці Сум у голубнику живуть птахи таких порід: павич, кінг, шалевий тощо.

А неподалік зі своїм птаством Віктор Лісовенко із села Жовтневе Білопільського району на Сумщині. Помічниками у дідуся онуки Таня й Владислав, які також приїхали на виставку.

З таким «боа» можна на карнавал

Як розповів Віктор Іванович, у нього понад 200 голубів, зокрема англійської породи, яких використовують для доставки пошти. А також миколаївські, пермські, якобіни, кучеряві, штрассери, індіани.

Загалом на виставці представили майже 30 порід птаха, що символізує мир і любов, які нині так потрібні Україні.