УРОЧИСТОСТІ

Президент переконаний, що нагальні проблеми Збройних сил розв’яже оборонний
бюджет наступного року

Ми з вдячністю шануємо тих, хто присвятив своє життя служінню Вітчизні, хто стояв біля джерел створення нашого війська, хто нині стоїть на захисті держави, забезпечує мир і спокій наших громадян. Такими словами Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних сил Віктор Янукович привітав військових із 20-ю річницею Української армії.

За його словами, створення дієздатної й ефективної армії є важливим кроком у становленні незалежної держави, яка оберігає свій суверенітет і територіальну цілісність. На переконання глави держави, за двадцятирічну історію незалежності Збройні сили відбулися як надійний чинник національної безпеки. Однак влада ставить за мету створення сучасної професійної, потужної, технічно оснащеної і мобільної армії, яка виступатиме надійним гарантом безпеки держави.

Одним із найважливіших пріоритетів влади залишається й ефективне реформування вітчизняної армії. «Українську армію очікують радикальні зміни. Як Президент і Верховний Головнокомандувач, я впевнений, що із затвердженням нових редакцій стратегічних документів оборонного планування процес побудови нової армії набуде чітко визначеної перспективи», — акцентував Віктор Янукович, звернувши увагу на важливість забезпечення армії новою та модернізованою технікою.

За його словами, розв’язанню нагальних проблем Збройних сил передовсім покликаний сприяти оборонний бюджет 2012 року. В ньому в середньому утричі передбачено збільшення видатків на розвиток озброєння та військової техніки та майже вдвічі — на підготовку військ. І завдяки таким діям армія зможе розпочати перехід від «бюджету проїдання» до бюджету реформування та розвитку ЗСУ.

Глава держави пообіцяв вжити всіх можливих заходів і для збереження офіцерських кадрів зокрема та підвищення престижу військової служби в цілому: «Держава зробить усе, щоб українське військо стало сучасним і професійним та гідно виконувало свою почесну місію». А його доручення — щорічно підвищувати соціальні стандарти військовослужбовців та їхніх родин — виконуватиме Кабінет Міністрів. Загалом цього року військовослужбовці отримають від держави 1800 квартир, на наступний рік Президент вимагає збільшити цей показник щонайменше втричі.

Значно зросте й обсяг коштів на речове забезпечення військових. Нині триває робота над підвищенням їхніх окладів до рівня держслужбовців — на 55%.

На зустрічі також ішлося про активне втілення в життя підписаного Президентом торік указу щодо шефства над військовими частинами Збройних сил. Згідно з цим документом, керівники органів виконавчої влади в регіонах та місцевого самоврядування мають сприяти і підтримувати армію, повідомляє прес-служба Президента.

Віктор Янукович вручив військовослужбовцям державні нагороди, бажаючи їм подальших успіхів у вдосконаленні майстерності, наснаги та віри в силу власної держави.