У Запорізькій області щоденно триває поточний середній ремонт на автодорогах державного значення, зокрема на трасі Запоріжжя — Маріуполь (від с. Кірово до с. Преображенка Оріхівського району) та Дніпропетровськ — Васильківка — Покровське — Гуляйполе — Пологи — Мелітополь у м. Токмак за кошти держбюджету на загальну суму 63 мільйони гривень.

Ремонт виконують філії ДП «Запорізький облавтодор» на замовлення Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.        

На автомобільній дорозі Дніпропетровськ — Мелітополь  на 100% виконано роботи з демонтажу залізобетонних плит на вулиці Нагірній у Токмаку. Роботи з влаштування вирівнюючого шару покриття з використанням гарячої асфальтобетонної суміші.

Сучасною технологією — методом холодного ресайклінгу  — відремонтують одну з найпроблемніших ділянок дороги державного значення Запоріжжя — Маріуполь. Ділянка розташована в Оріхівському районі Запорізької області. За даними фахівців, для впровадження методу холодного ресайклінгу треба провести апробацію прийнятих технологічних рішень, визначення оптимальної товщини рециклювання існуючого покриття та оптимізацію складу рецикльованої суміші, лабораторні дослідження для уточнення властивостей рецикльованої суміші. Наразі Служба автомобільних доріг у Запорізькій області очікує на остаточні висновки науковців «Державного дорожнього науково-дослідного інституту ім. М.П. Шульгіна» щодо ремонту проблемної ділянки. Фахівці проводять необхідні лабораторні дослідження.

Технологія холодного ресайклінгу передбачає зняття асфальтного шару та його подальшу переробку. Філією «Запорізька ДЕД» ДП «Запорізький облавтодор» уже відфрезеровано 5,1 км дороги, під час підготовки  ділянки під холодний ресайклінг. Крім того, дорожники ДП влаштували протягом 5 кілометрів вирівнюючий шар покриття, використавши приблизно 2 847,5 т асфальтобетону. Раніше на автодорозі Запоріжжя — Маріуполь вже було проведено підготовчі роботи з встановлення дорожніх знаків та планування узбіч.

Щоденний контроль за  виконанням робіт здійснюють фахівці відділу якості, технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг.

На час виконання робіт рух транспорту буде здійснюватися в об’їзд автодорогами Комишуваха — Магдалинівка — Юрківка — Кірове — Омельник та Оріхів — Новопавлівка — Юрківка. Служба автомобільних доріг у Запорізькій області закликає водіїв, що прямують дорогою Запоріжжя — Маріуполь, бути уважними та не перевищувати граничної швидкості руху, оскільки на цій дорозі тривають ремонтні роботи.

Матеріали для виконання ремонтних робіт із використанням гарячого асфальтобетону постачали два асфальтобетонні заводи — Запорізький та Мелітопольський. Щоденно, за сприятливих погодних умов, на дороги області виходять до 20 бригад та шість струменевих машин. Запущено в роботу п’ять асфальтобетонних заводів, розташованих в різних районах області. Крім філії ДП «Запорізький облавтодор» до виконання робіт із ліквідації ямковості залучено ще три підрядні підприємства: ТОВ «Юк-Інвест» м. Київ, ТОВ «ТБД» м. Дніпропетровськ, ТОВ «Бердянськбудтрест», які виконують роботи струменевим методом. Загалом із квітня на дорогах області працювали 10 струменевих машин, типу: «УЯР-01»; «SHAFER»; «TURBO-5000»; «УДВ-2000» та «SAVALCO», що дозволило за більш спрощеною технологією, але водночас якісно, виконувати ямковий ремонт на дорогах загального користування. Із початку року на дорогах загального користування області ліквідовано 345 883 кв. м ямковості, на дорогах державного значення —  179 163 кв. м, а також на дорогах місцевого значення — 166 720 кв.м. 

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області звертається з проханням до учасників дорожнього руху з розумінням поставитися до тимчасових незручностей і бути уважними та неухильно виконувати вимоги дорожніх знаків щодо обмеження руху на ділянках проведення ремонтних робіт.

У Запоріжжі також проводять масштабний ремонт доріг. Фахівці місцевого КП «ЕЛУАД» ремонтують дороги загального користування, внутрішньо квартальні та приватного сектору. Також  увагу приділяють середнім ремонтам доріг, який заплановано провести на 90% доріг. За даними заступника начальника комунального підприємства Дмитра Пархоменка, вже виконано середній ремонт магістралей на площі 172800 кв. м.

— Фактично виконано 100% запланованих середніх ремонтів міських магістралей, — зазначив він, — а наступного тижня розпочнемо підготовчі роботи ще на двох об’єктах: на вулицях Діагональній відремонтують 2260 кв. м проїжджої частини, Деповській — 1,5 тис. кв. м. Ямковий ремонт виконано на площі 28500 кв. м. Відремонтовано також  45065 кв. м дорожнього покриття внутрішньодворових територій (заплановано 67 тис. кв. м). У приватному секторі «елуадівці» підсипали  асфальто-бетонною крихтою 37742 кв. м проїжджої частини.