Фахівці аналітичної компанії Euromonitor International (США)  стверджують, що у зв’язку зі зростанням у світі популярності здорового харчування споживання  лише безалкогольних напоїв зберігає позитивні темпи зростання: до 2020 року, наприклад, майже на 14,5 мільярда доларів зросте виробництво готових до вживання чаїв. Окрім того, населення багатьох держав, дбаючи про своє здоров’я, вже віддає перевагу споживанню бутильованої води. За даними компанії Transparency Market Research (США), до 2020 року випуск її становитиме близько 465,12 мільярда літрів, у грошовому вимірі —  279,65 мільярда доларів.

Все це робить доволі привабливим для інвестицій ринок напоїв  у системі здорового харчування. Зокрема й у нашій країні, яка прагне  посісти на ньому достойне місце.

Наше не гірше?

Отже, виготовляти здорову конкурентоспроможну продукцію українці можуть, але за умови, що виробляти її будуть на високотехнологічному сучасному обладнанні. І якщо раніше воно було переважно імпортним, то тепер ситуація змінюється на користь вітчизняних виробників. ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо-Пак» — один із таких виробників: його продукція за якістю й особливо ціною вже конкурує з іноземними аналогами.

У Білій Церкві, наприклад, пропонують кілька варіантів комплекту ліній розливу, залежно від об’єму пляшки та необхідної продуктивності. Обладнання створено за новітніми технологіями та повністю відповідає європейським стандартам якості.

Особливий попит  нині мають комплексні лінії розливу в ПЕТ- тару та скло різноманітних видів напоїв — солодкої, мінеральної, питної води, пива та квасу. У комплексі обладнання всі виробничі процеси пов’язані між собою конвеєрною системою. У технологічній послідовності на ній виконують  операції з підготовки рідини, виробництва тари, наповнення її напоєм, герметизації, оформлення та складання в тару. За бажанням замовника завод «Термо-Пак» може укомплектувати лінію ще й окремими одиницями обладнання — для ополіскування тари, розливу напоїв, пакування,  кріплення етикеток, видування ПЕТ-пляшок та конвеєрні системи.

— Виробництво комплексних ліній розливу ми проводимо від «нуля» і до перерізання «червоної стрічки», — розповідає технічний директор  ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо-Пак» Олександр Перінга. — Тобто наша компанія надає повний цикл послуг: розроблення проекту, координацію, виробництво обладнання лише з якісних комплектуючих. Усі функціональні частини обладнання виготовляємо з нержавіючої чи вуглецевої сталі з полімерним покриттям — порошкове фарбування — з підвищеною стійкістю, що відповідає гігієнічним вимогам. Окрім того, здійснюємо поставку, монтаж, налагодження обладнання, навчання персоналу, гарантійне та пост-гарантійне обслуговування. Розробляючи індивідуальні проекти майбутніх ліній розливу, ми обов’язково «прив’язуємося» до розмірів виробничого приміщення замовника, створюючи так звану геометрію виробничого процесу: можемо, наприклад, компактно розмістити обладнання навіть у важкодоступних місцях заводського приміщення. Тож майже кожна робота наших конструкторів ексклюзивна. 

Продуктивність ПЕТ-ліній залежить від тари, в яку розливають напої: від 3000 до 12 000 пляшок за годину сходить, наприклад, з конвеєра, де розлив здійснюють у пляшки від 0,33 до 2 літрів. ПЕТ-лінія бутлів (від 3 до 10 літрів) видає за 60 хвилин від 1000 до 2000  одиниць товару, або 300 бутлів — для 19-літрової тари. За годину здійснюють розлив у скляні пляшки  (до 9000 штук ) від 0,33 до 1 літра. Використання сучасної ультразвукової системи контролю рівня рідини дає змогу швидко і з високою точністю визначати рівень заповнюваності тари, одночасно зменшуючи спінювання та збільшуючи продуктивність обладнання.

Працювати на заводі пакувального обладнання «Термо-Пак» у Білій Церкві вважається престижно (і в моральному, і матеріальному плані). Тому своєю роботою люди дорожать: не випадково у трудових книжках багатьох працівників запис «Термо-Пак» охоплює великий період трудової біографії. Фото автора

Черговий іноземний контракт

До речі, того дня, коли відбувалася ця зустріч, на завод приїхала делегація з Данії для підписання контракту щодо довгострокового співробітництва з українським партнером.

— Перш ніж розпочати роботу з українськими постачальниками, іноземні компанії ретельно перевіряють їхню діяльність. Надійність постачальника — найголовніший пріоритет, — приєднується до розмови керівник відділу маркетингу ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо-Пак» Анна Євстратова. — Нині наш завод виготовляє за контрактами лінію розливу для африканської компанії із Кот д’Івуару, дві лінії розливу — для клієнтів із Фінляндії, працює над великими проектами для Киргизстану та Казахстану.

Комплексні лінії розливу ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо-Пак» продуктивно працюють і на підприємствах України. Зокрема на Миронівському хлібопродукті,  у кондитерській корпорації «Рошен» (для нового заводу у Вінниці «Термо-Пак» виготовить та змонтує  сім конвеєрних кондитерських ліній), на пивзаводах «Перша приватна броварня», «Оболонь», «Карлсберг», підприємстві «Кока-Кола». За проектами ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо-Пак»  змонтовано чотири лінії на Кривоозерській харчосмаковій фабриці на Миколаївщині. Різне «термопаківське» обладнання успішно експлуатують у багатьох країнах СНД, Європи й Азії. Лише цього року підприємство підписало вже понад 200 контрактів.

Виставки за кордоном

В Україні заводів, які пропонували б клієнтові повний пакет технічних послуг, фактично немає. Тож колектив підприємства (а це  220 осіб) чудово розуміє, яка відповідальність лежить на ньому. Окрім того, технології розливу, пакування постійно змінюються, удосконалюються, і «Термо-Пак» теж намагається йти «в ногу» з прогресом: сучасне обладнання для вітчизняних та закордонних замовників тут виготовляють на сучасній техніці. Дорогій, але дуже потрібній. І керівництво підприємства не в офшори ховає прибутки, а вкладає у виробництво.

— Сьогодні, наприклад, ми завершуємо монтаж обладнання на новій виробничій базі заводу, яку збудували за власні інвестиції, — Олександр Перінга робить наголос на останніх словах. —  Бо ми добре розуміємо, що інвестиції у парк верстатів зумовлені прагненням виготовляти обладнання, яке відповідає тенденціям ринку. Новий корпус, окрім комфортних умов для виробництва, забезпечить додатково роботою ще близько 100 осіб. Нова техніка дає змогу вивільнити старі верстати: один лише лазерний комплекс замінив працю близько 50 людей. Деякі іноземні представники, які приїздять укладати з нами контракти, дивлячись на наш технічний парк, розуміють, чому до Білої Церкви їдуть замовники з усього світу.

Самі ж фахівці ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо-Пак» теж переймають досвід на різноманітних виставках в Україні і за кордоном.  У червні 2016 року, наприклад, завод гідно представляв Україну в Ірані. Одна з тамтешніх фірм одразу ж купила у білоцерківців виставковий екземпляр — високопродуктивну пакувальну машину. Візьме участь ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо-Пак» й у виставках, які незабаром відбудуться у містах Дубаї (ОАЕ), Нюрнберзі (Німеччина), Алмати (Казахстан). Туди теж планують поїхати не з порожніми руками.

— Хотіла б наголосити також на тому, — додає Анна Євстратова, — що з першого дня роботи в компанії було налагоджено зворотний зв’язок із клієнтами: всі зауваження та пропозиції підприємств, які експлуатують наше обладнання, враховуємо першими. Вони нерідко спричиняють зміни до конструкторської документації, а затим  використовуються в новому обладнанні. Тому вся наша продукція отримала сертифікати системи УкрСЕПРО та ISO 9001.2015.

Тож цілком зрозуміло, чому так продуктивно працює підприємство, а  його продукція  має таку популярність у світі.