Три «сухих» м’ячі у ворота  фіналіста Ліги Європи — таки сенсація 8-го туру Прем’єр-ліги. Хоча статистика протистоянь дніпропетровської та луганської команд до цього матчу не обіцяла господарям нічого доброго: «Дніпро» у шести останніх зустрічах із «Зорею» жодного разу не залишав поле переможцем, а востаннє дніпряни перемагали у 2012 році. Утім, лише раз результат був такий, як і звітного матчу, та й то на чужому для підопічних Мирона Маркевича полі.

Достеменно не відомо, наскільки рішуче були налаштовані цього разу Селезньов і компанія, однак зі стартового свистка ані захопити ініціативу, ані створити щось путнє в атаці не зуміли. А ось «Зоря» вже на восьмій хвилині повела в рахунку: Пилявський довгою передачею з власної половини поля вивів Гордієнка сам на сам із воротарем. Артем не залишив шансів Бойкові, відправивши м’яч у сітку воріт.

Капітан «Зорі» Микита Каменюка (у чорному) і його партнери не лишили від дніпропетровської атаки каменя на камені. Фото з сайту fcdnipro.ua

Минуло ще сім хвилин, а «Дніпро» вже «горів» за підтримки власних вболівальників у два м’ячі. Петряк на швидкості прорвався з лівого флангу до штрафного суперників, прострілив у центр, а Караваєв першим дотиком оформив друге взяття воріт господарів, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Перше, що створив «Дніпро» у цій зустрічі, — удар Селезньова із вигідної позиції після пасу Руїса. На жаль, форварду не вдалося влучити м’ячем у рамку. І це був радше випадковий епізод, оскільки луганські футболісти продовжували тиск на ворота дніпропетровців. Будківському трохи не вистачило швидкості, аби замкнути простріл партнера. Вже наступної миті Бойко врятував свою команду після удару Чечера.

У другому таймі підопічні Юрія Вернидуба відійшли назад, надавши змогу «Дніпру» грати першим номером. Попри  загальну передбачуваність розвитку атак, дніпропетровці мали нагоди, аби зіпсувати настрій Левченкові. Зокрема на 54-й хвилині стійка допомогла воротареві «Зорі».

Кінець поєдинку пройшов за ініціативи гостей, які вдало проводили контратаки, одна з яких  зрештою завершилася голом. Караваєв прострілив у центр штрафного, а Ліпартія, який з’явився на полі після перерви, поставив крапку у матчі.

Після матчу проти «Зорі» головний тренер «Дніпра»  Мирон Маркевич  серед іншого розкритикував заяву Євгена Селезньова, який минулого тижня  сказав, що може піти через проблеми в клубі. «У жодному разі не треба виносити на люди все це. Тим паче тепер. Зараз така ситуація. Мені теж не все подобається. Однак  терплю і не буду щодня заяви писати. Прийшли люди, і для них треба грати. А що тобі дали або не дали — нікого не цікавить. Не потрібно давати інтерв’ю», — наводить слова Маркевича Football.ua.

Водночас  сам Селезньов наголосив, що просто хотів привернути увагу до проблеми (за неофіційною інформацією, в «Дніпрі» впродовж чотирьох місяців сплачують лише 30% заробітної плати). Форвард  наголосив, що  відпрацює свій контракт до кінця: «Я нікому не хотів оголошувати бойкот. Просто хотів, щоб з нами рахувалися як з людьми. Я висловив те, що накипіло на душі, і не надто сподівався, що щось зміниться. Про конкретику не говоритиму. Думаю, ми самі розберемося всередині. Але я відпрацюю свій контракт, чого б мені це не коштувало», — пообіцяв Євген, який, до речі, у нинішній першості забив п’ять м’ячів у восьми іграх. Він — кращий бомбардир своєї команди.

 

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 8-й тур

Дніпро — Зоря — 0:3
Голи: Гордієнко (7), Караваєв (14), Ліпартія (85)

Шахтар — Сталь — 2:0
Голи: Едуардо (10), Тейшейра (45+2)

Металург — Металіст —  0:0

Ворскла — Олімпік — 2:1
Голи: Громов (47), Турсунов (58, пен) — Моха (49)

Говерла — Чорноморець — 1:1
Голи: Кузик (7), Старіков (45)

Олександрія — Карпати — 4:1
Голи: Пономар (20, 54), Грицук (52), Банада (73) — Страшкевич (64)

Волинь — Динамо — 0:2
Голи: Кравець (43), Гусєв (62, пен.)

Турнірний стан лідерів:
1. Динамо — 22,
2. Шахтар — 19,
3. Зоря — 15,
4… 6. Дніпро, Ворскла, Волинь по 14…

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»