СВЯТО. У Сумах пройшов 13-й фестиваль духових оркестрів «Сурми України». Цього разу в ньому взяли участь 13 дорослих і три дитячих музичних колективи. Впродовж двох днів оркестранти дарували розмаїття мелодій жителям не тільки центральних вулиць Сум, а й численних околиць.  Як повідомила начальник відділу культури і туризму Сумської міської ради Наталія Цибульська, фестиваль був представлений творчими колективами з Києва, Вінниці, Севастополя, Чернігова, Сум, Полтавщини, Харківщини… Особливим колоритом відзначалися виступи зарубіжних гостей — оркестрів «Ульдах Мехтер Такімі» Армії Туреччини (м. Бурса) та 21-ї Підгальської гірськострілецької бригади Сухопутних військ Війська Польського (м. Жешув).

 До речі, польські оркестранти привезли в подарунок місцевій польській громаді електронний орган італійського виробництва, який передали до місцевого костелу.

 За усталеною традицією свято оркестрових мелодій завершилося гала-концертом на стадіоні «Ювілейний», глядачами якого стали тисячі сумчан та гостей міста.