КРЕДИТ

Рада директорів Світового банку затвердила позику в сумі 200 млн доларів США для Проекту енергозбереження в Україні. Коштами позики фінансуватимуться інвестиції в заходи з енергозбереження у промислових компаніях, муніципалітетах і на підприємствах, що перебувають у муніципальній власності, та енергосервісних компаніях.

Проект покликаний допомогти Україні досягти амбітних цілей зменшення енергоємності на 20% до 2015 року і на 50% до 2030 року. Він також сприятиме зменшенню залежності України від імпортованого газу і вартості енергопостачання, а також допоможе зменшити викиди СО2 щонайменше на 1 млн тонн щорічно, повідомляє представництво Світового банку в Україні.

"Потенціал ефективного використання енергії в Україні - величезний. Якби країні вдалося зменшити енергоємність до рівня Польщі, вона могла б скоротити енергоспоживання приблизно на третину. Це могло б привести до зменшення щонайменше на 30% споживання природного газу", - сказав директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Мартін Рaйзер.