КУЛЬТУРА. Найбільшими зірками 41-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» стануть видатний польський режисер Єжи Гофман та відома актриса Ольга Куриленко. Про це повідомив на прес-конференції генеральний директор кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі, передає УКРІНФОРМ.

«Ольга Куриленко буде в новій іпостасі ─ не дівчини Джеймса Бонда, а в зовсім іншій ролі, виконаній українською мовою у фільмі «Земля забуття»,  ─ зазначив Андрій Халпахчі. Він уточнив, що це стрічка французької режисерки Мігаль Боганім, знята в копродукції Франції, Німеччини, Польщі та України.

Через невеликий бюджет фестивалю цього року матимемо небагато зірок повідомив ген директор «Молодості». «На жаль, бюджет стримує наші творчі бажання. Якщо на минулому фестивалі були самі свята, феєрверки і багато зірок, то нині ця частина «Молодості» буде, безумовно, скромнішою. Зірки будуть у фільмах», ─ сказав А. Халпахчі. Також він назвав кілька імен ─ це член журі французький актор Грегуар Колен, російський актор Олексій Горбунов, режисери Роман Балаян та Рустам Ібрагімбеков. «Буде багато зірок режисерського та сценарного плану», ─ пообіцяв керівник фестивалю.

Щодо бюджету фестивалю, то Андрій Халпахчі сказав: «Сподіваємося, що він складе 400-500 тисяч доларів, хоч зазвичай становив мільйон доларів». Для порівняння гендиректор нагадав, що бюджет Одеського кінофестивалю становив 3 млн євро, і велика частка в ньому належала місцевій владі. А обсяг програми фестивалю «Молодість» утричі більший, зауважив він.

У цьому зв’язку А.Халпахчі висловив сподівання на неабияку цікавість глядачів до фестивалю, тому що насамперед це ─ свято кіно. «Ми сподіваємося, що фестиваль стане великим полем «родзинок». Я як глядач, мабуть, теж би розгубився, що у першу чергу подивитися», ─ сказав гендиректор.