РЕЗОНАНС. Влада Києва запропонувала власникові землі на Андріївському узвозі, який у вихідні зніс три будівлі, відновити одну з них, а саме фасадний будинок вулиці. Як передає УНІАН, про це повідомив голова КМДА Олександр Попов після завершення екстреного засідання Містобудівної ради столиці. 

«Місто повинне запропонувати такий варіант забудовнику, щоб Андріївський узвіз мав те обличчя, яке було сто років тому, коли будувались ці об’єкти. Те, що за фасадною частиною, — це питання власника, і з цим можна компромісно домовлятись, але фасадна частина узвозу повинна відповідати тій архітектурі, яка сьогодні є там у більшості об’єктів», — підкреслив голова КМДА.

За його словами, міська влада звернулася до Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю в Києві з приводу знесення трьох будинків на Андріївському узвозі, й там відреагували, призупинивши підготовчі роботи з будівництва. І одразу ж розпочалися переговори із забудовником. Як варіант йому пропонуватимуть навіть відмовитися від земельної ділянки.