Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «АероСвіт» з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 175 Кримінального кодексу України, тобто безпідставна невиплата заробітної плати. Про це «УК» повідомили у прес-службі прокуратури Київської області. 

 Установлено, що він, перебуваючи на посаді, умисно не виплачував людям зарплату. Внаслідок цього 2696 працівників авіакомпанії не отримали зарплати за грудень минулого року та січень 2013-го. Сума заборгованості становить понад 54,7 мільйона гривень. У ході досудового розслідування суд колишньому гендиректорові обрав запобіжний захід у вигляді застави. Матеріали кримінального провадження на підставі обвинувального акта щодо цієї особи перебувають на розгляді в суді першої інстанції.

Нагадаємо, що Господарський суд Київської області 29 грудня 2012 року почав провадження справи про банкрутство «АероСвіту» за ініціативою самої компанії. Станом на 27 грудня минулого року авіаперевізник мав заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 мільярда гривень. На жаль, в Україні популярно зловживати законодавством про банкрутство, тому парламенту потрібно його удосконалювати, а правоохоронним органам — активніше відстоювати права пересічних громадян.