ЗМАГАННЯ. В 50-й ювілейній Європейській міжнародній регаті «Бурштинові весла» серед ветеранів з академічного веслування, яка відбулася нещодавно в литовському місті Тракай, перемогла українська команда. Змагання цього року були відбірні (кваліфікаційні) на участь у чемпіонаті світу серед ветеранів з академічного веслування, що пройде в Німеччині (м. Дуізбург).

Український екіпаж виявився кращим. Фото надане прес-службою Дныпропетровської ОДА

У регаті в Тракаї взяли участь спортсмени з Литви, Естонії, Латвії, Російської Федерації, Білорусі, Польщі, Німеччини та України. Нашу країну представляли члени Дніпропетровської обласної федерації ветеранів академічного веслування — завідувач кафедри фізичного виховання та спорту Дніпропетровського національного університету  ім. Олеся Гончара Володимир Саричев  та старший викладач цієї кафедри Олександр Севрюгін. У напруженій боротьбі на веслувальному каналі стародавньої столиці Литви в заїзді четвірок зі стерновим першим став український екіпаж.

До речі, в ДНУ ім. О. Гончара викладачі беруть активну участь у ветеранському спорті, також і серед студентів багато учасників міжнародних змагань. «Освітяни Дніпропетровщини — професіонали своєї справи. Значних успіхів вони досягають і в спорті. Перемога Володимира Саричева та Олександра Севрюгіна у міжнародній регаті «Бурштинові весла» — це приклад для молодого покоління, як наполегливо і натхненно треба йти до мети, — привітав переможців голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.