АКЦІЯ. У Криму, в рамках Національної соціальної кампанії «Давай разом!», яка приурочена до Євро-2012, стартував проект «Червона картка».

З плакатів та відеороликів відомі українські артисти і спортсмени закликають до розв’язання соціальних проблем молоді. Так, найсильніша людина планети Василь Вірастюк — проти насильства в родині. Кумир багатьох молодих людей, футболіст Андрій Шевченко концентрує увагу на розумінні ВІЛ-позитивних людей. Співачки Ані Лорак і Гайтана червоними картками демонструють своє негативне ставлення до сексуальної експлуатації та гендерної нерівності.

Як повідомили в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту, в містах і районах Криму планується розмістити близько 30 таких білбордів, 15 сітілайтів і 700 плакатів. А відеоролик «Будь лідером свого життя! Це — Чесна Гра. Давай разом!» за участю гравця збірної команди України з футболу Анатолія Тимощука жителі півострова зможуть побачити на провідних кримських телеканалах та місцевих кабельних телемережах.

В освітянському відомстві переконані, що заклики відомих українців зможуть привернути увагу молоді до проблем, пов’язаних з нетолерантним ставленням до ВІЛ-позитивних людей, і стануть переконливим застереженням виникненню соціально-небезпечних явищ.  «З білбордів до нас звертаються люди із закликом проти насильства, ліквідації сексуальної експлуатації та гендерної нерівності. Діти схильні до наслідування і ролевої моделі поведінки, тому саме знаменитості, які для багатьох є кумирами, закликають їх до правильних дій», — пояснила міністр освіти Криму Віталіна Дзоз.