Понад сімдесят юнаків і дівчат з різних областей країни стали учасниками молодіжного патріотичного табору «Лисоня». Відкриття його відбулося в селі Базниківка, що в Бережанському районі на Тернопіллі.

Тиждень таборування тривав у місцині з назвою Долина Змій. Традиційно організатором виступає Тернопільський осередок Молодіжного націоналістичного конгресу (МНК) спільно з Міністерством  молоді та спорту України. Місцева влада осторонь теж не стояла. За словами голови Бережанської райдержадміністрації Володимира Петровського, вона надавала допомогу в забезпеченні наметами, водою, продуктами.

«Вчися, змінюйся, твори» — таким було гасло цьогорічного вишколу. Комендант табору голова Тернопільського осередку МНК Василь Дубовий каже, що організатори запропонували юнакам і дівчатам активний відпочинок, неформальне навчання просто неба, туристичні та спортивні заходи. Передусім молодь мала змогу перевірити власні сили у регбі, відчути дух братерства на смузі перешкод, перебороти страх на теренових боях і відпочити під час водних ігор. Були тренінги з лідерства, проектного менеджменту та мистецтва публічного виступу. Інтерактивні ігри також захоплювали молодь.

Звісно, були бесіди з історії нашої держави. Кожен таборовий день завершували біля вечірньої ватри. Гурт «ФаМажор» потішив запальною українською музикою. Ці та інші заходи, за словами учасниці табору Тетяни Іваницької, допомогли згуртуватися, подружитися, завести нові знайомства й повернутися додому з незабутніми враженнями.