У Харкові із відзначення Дня покровителя дітей та мандрівників — Святого Миколая — розпочався цілий цикл новорічних свят. Він триватиме місяць, упродовж якого найбільшу увагу приділятимуть нужденним дітям і тим, які втратили своїх батьків у зоні АТО.  Основним святковим майданчиком для дітлахів і їхніх батьків став Центральний парк культури і відпочинку міста. На головній сцені відбулося дитяче розважальне шоу «Дедостеллар-16», усі гості свята мали змогу взяти участь у зимових забавах і отримати чудові призи.

У розважальному центрі парку на дітей чекали цікаві шоу-програми, зимові майстер-класи тощо. Родзинкою свята стала особлива програма «Фабрика солодощів Святого Миколая». На багатьох  майданчиках міста відбулися народні гуляння й дискотеки.

Харків’яни та гості Слобожанщини дуже чекали на благодійний концерт, під час якого виступили Руслана, гурт «ВВ» та актори Студії «Квартал-95» з повними мішками гумору. Порадували глядачів і дитячі колективи Харкова. Виручені за квитки гроші організатори заходу передали на потреби дітям, батьки яких постраждали під час бойових дій у зоні АТО. Також у Соборі Успіння Пресвятої Діви Марії  у межах Фестивалю музики і добра-2015 завдяки концерту Cobalt Guitar Duo зібрали подарунки для дітей з Люботинської школи-інтернату «Дивосвіт».

А тим хто у святкові дні захоче поспілкуватися з братами нашими меншими, Харківський зоопарк із 19 грудня по 7 січня знизив ціни на вхідні квитки.